T.C. Sağlık Bakanlığı Tepebaşı Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü

Güncelleme Tarihi: 22/05/2018

HASTANEMİZİN GENEL TANITIMI

Hastanemiz;

• 10 Ocak 2008 tarihinde 15 Diş Üniti ve 5 yatak kapasitesi ile Tepebaşı Ağız ve Diş Sağlığı MERKEZİ olarak hizmet vermeye başlamıştır.
  • 17 Ocak 2011 tarihi itibariyle 115 diş üniti ve 7 yatak olarak HASTANE unvanı ile hizmet vermeye devam etmiştir.
  • 02 Aralık 2016 tarihinde; Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile Birlikte Kullanım protokolü çerçevesinde Afiliasyon gerçekleştirilmiş ve 23.01.2017 tarihinden itibaren Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi EĞİTİM HASTANESİ olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Ayrıca;

• Ankara Çubuk Halil Şıvgın Devlet Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Ek Polikliniği, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beşevler Ağız ve Diş Sağlığı Ek Polikliniği, Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi Beştepe Ağız ve Diş Sağlığı Ek Polikliniği tarafımıza bağlanarak hizmet vermeye başlamıştır.

Bünyemizde 07.05.2018 tarihi itibarıyla; 1 Anestezi Uzmanı, 36 Uzman Diş Hekimi, 95 Diş Hekimi, 85 Tabip Dışı Sağlık Personeli, 59 diğer kadrolu personeli, 181 Genel ve Diş Klinik destek personeli ile birlikte toplam 457 aktif çalışan personel bulunmaktadır.

Ayrıca, Diş Hekimliği Fakültesi Akademik kadrosunda; 1 Dekan V., 2 Prof. Dr. Diş Hekimi, 4 Doç. Dr. Diş Hekimi, 10 Yard. Doç. Dr. Diş Hekimi 10 Araştırma Görevlisi Diş Hekimi olmak üzere toplam 27 akademik personel görev yapmaktadır.

Hastanemiz; 5.586 m² toplam alana sahip olup, bir bölüm 4 kat, bir bölüm 5 kattan oluşmaktadır.

• Bodrum katta; Cerrahi müdahale poliklinikleri, genel ameliyathane, radyoloji, sterilizasyon, ibadethane, arşiv, teknik servis, klinik mühendislik eczane ve sığınak,
  • Zemin katta; Danışma, hasta kabul, MHRS kayıt, vezne, hasta hakları, protez müstehaklık onay, bebek emzirme odası, çocuk radyolojisi, klinikler 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ve engelli kliniği (23) ile başlık bakım sterilizasyon odası,
  • 1. Katta; Klinikler 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 (tomografi ), 24, 20, kafeterya, protez laboratuarı, evde bakım hizmetleri, güvenlik odası, radyoloji-2,
  • 2. Katta; Başhekimlik,  idari birimler, klinik 21 ve 22 ile yataklı servis,
  • En üst katta da; Personel yemekhanesi ve konferans salonu bulunmaktadır.

Ek Poliklinikler;

Çubuk: Toplam 270 m² alana sahip olup, 5 klinikte-5 diş üniti, 1 sterilizasyon odası, 1 röntgen odası, 1 diş deposu ve 1 protez laboratuar odası ile,

Beşevler:Toplam 832 m² alana sahip olup, 4 klinikte-18 diş üniti, 1 sterilizasyon odası, 2 röntgen odası ve 1 protez laboratuar odası ile,

Beştepe: Toplam 400 m² alana sahip olup, 7 klinikte- 7 diş üniti, 1 röntgen odası, 1 diş deposu ve 1 protez laboratuar odası ile hizmet vermektedir.